Nl/veel gestelde vragen: Difference between revisions

Jump to navigation Jump to search
no edit summary
No edit summary
Line 51: Line 51:
De eenvoudigste manier is het gebruik van [[FlightGear Launch Control]]. Anders kun je het starten vanaf de opdrachtregel, met de juiste [[Command_line_options|Command line opties]].
De eenvoudigste manier is het gebruik van [[FlightGear Launch Control]]. Anders kun je het starten vanaf de opdrachtregel, met de juiste [[Command_line_options|Command line opties]].


=== Hoe installeer ik een nieuw landschap? ===
Als je [[Terrasync]] echt niet wilt/kan gebruiken, moeten de landschapsarchiefbestanden (bijvoorbeeld w100n30.tar.gz) uitgepakt worden in de map Scenery/Terrain in jouw [[$FG_ROOT]]. Zie verder bij [[Howto: Installeer landschap]].


=== Hoe stel ik mijn joystick(s) in? ===
FlightGear ondersteunt gelukkig veel joysticks/yokes direct na het aansluiten. Als je echter tegen problemen oploopt, kijk dan bij [[Input device]].
=== Wat is fgfsrc? Welk formaat moet mijn persoonlijke .fgfsrc-bestand hebben? ===
[[Fgfsrc|.fgfsrc]] is een bestand dat een lijst van [[Command line options]] met één optie per regel kan bevatten. Het bestand is geen XML-bestand. Merk op dat ook computers met Windows dit bestand hebben.
=== Hoe kan ik de opties, hulp etc. zien?===
Waarschijnlijk kun je het hoofdmenu niet zien. Druk op {{toets|F10}} om het te kunnen zien.
== Vliegen ==
=== Waarom start(en) mijn motor(en) niet? ===
Vliegtuigen kunnen verschillen in hun startprocedure. Sommige hebben een menuoptie voor automatisch starten of instructies in het vliegtuighulpmenu (Druk op "?") en/of op [[Aircraft|the aircraft's wiki]]. Overweeg het lezen van de [[FlightGear Manual]], of kijk bij [[New to FlightGear#Starting the engine|quick small guide]].
=== Waar is de bewegende kaart? ===
In het spel kun je naar het menu "Apparatuur > [[map]]" gaan, maar je zult dan geen luchtvaartkaart zien. Een populaire bewegende kaart is beschikbaar onder een apart project genaamd [[Atlas]]. Ook [[MPmap]] is een online kaart voor multiplayer.
Als je een alternatief voor Atlas wilt met bijgewerkte graphics en kaarten die worden geleverd door het OpenStreetMap project, bekijk dan Flightgear Mapping [http://rubyforge.org/projects/fgmap fgmapping] of [[JMapView]].
=== Waar kan ik meer te weten komen over instrumentvliegen en navigatie? ===
Er is een aardig artikel, [[Understanding navigation]] en veel wordt goed uitgelegd in het [[FlightGear Manual]]. Andere bronnen zijn:
* http://www.navfltsm.addr.com/ is een heel goede site voor het aanleren van navigatietechnieken.
* [http://www.av8n.com/how/ See How It Flies] een heel mooi boek van John S. Denker, vrij online beschikbaar.
=== Wat is het verschil tussen Aileron en Rudder? ===
In het zojuist genoemde boek staat enige informatie over de aileron versus rudder ....
=== Is er ondersteuning voor het vliegen met meerdere spelers? ===
Ja, zeker weten dat we het hebben! Zie [[Howto: Multiplayer]]. Zowel de Windows- als de *nix-versies van FlightGear zijn in staat om met meerdere spelers te vliegen op FlightGear-servers. Ook spraakcommunicatie wordt ondersteund, met [[FGCom]].
Een kaart waarop de vliegtuigen van de spelers online in real time te zien zijn, is beschikbaar als [[MPmap]].
=== Waar zijn de beste plaatsen om te vliegen in FlightGear? ===
FlightGear omvat de hele wereld, maar dankzij de FlightGear-gemeenschap zijn bepaalde luchthavens en gebieden gedetailleerder dan andere. Om een algemeen beeld te geven:
* Er is veel kwalitatief hoogstaande scenery in de omgeving van Parijs, Frankrijk.
* EHAM Amsterdam Schiphol, EGKK London Gatwick en LFPG Paris Charles de Gaulle zijn enkele van de best gemodelleerde luchthavens.
* LOWI Innsbruck is zowel qua landschap als qua luchthaven sterk ontwikkeld.
* TNCM St. Maarten is een populaire bestemming en de omliggende eilanden (Anguilla, St. Eustatius, Saba, St. Barthélemy, St. Kitts en Nevis) zijn allemaal goed gemodelleerd.
Zie verder [[Suggested Flights]], [[Suggested Airports]] en [[Suggested custom scenery]].
=== Waar kan ik luchthaveninformatie en luchtvaartkaarten online vinden? ===
Zie [[Luchtvaartkaarten krijgen]].
=== Is er steun voor militaire scenario's zoals luchtgevechten of het bombarderen van doelen? ===
Ja. Bekijk de [[Bombable]] add on en [http://forum.flightgear.org/viewtopic.php?f=2&t=5742 Bombable's forum thread]. Er zijn ook scenario's voor bombardementen van derden voor de [[A-10]] en andere vliegtuigen met bewapening, zoals de [[Noord-Amerikaanse OV-10A Bronco]], [[General Dynamics F-16]] en [[F-117 Nighthawk]].
=== Vliegvraagstukken ===




539

edits

Navigation menu