Changes

Jump to: navigation, search

Nl/Cessna 172P

3,533 bytes added, 19:10, 29 April 2020
Ontwikkelings status/problemen/TODO
{{BeingTranslated}}[[User:Bruno.ponsart|Bruno.ponsart]] ([[User talk:Bruno.ponsart|talk]]) 07:47, 13 July 2017 (EDT)
{{:{{#titleparts:{{PAGENAME}}||2}}/info}}
De Cessna 172P Skyhawk is een eenmotorig [[Nl/Luchtvaartuigen|vliegtuig ]] met vaste vleugels voor vier personen. Het vloog voor het eerst in 1955 en is nog steeds in productie. Er zijn meer Cessna 172s gebouwd dan eerder welk ander vliegtuig.Sinds 2000 is de C172P het standaard vliegtuig in FlightGear. Het verving toen de Navion. In FlightGear kende de c172P een jarenlange ontwikkeling, waardoor de simulatie een breed gamma aan functies omvat.
Sinds 2000 is de C172P het standaard vliegtuig in [[Nl/FlightGear|FlightGear]]. Het verving toen de [[Ryan_Navion]]. In FlightGear kende de c172P een jarenlange ontwikkeling, waardoor de simulatie een breed gamma aan functies omvat. In 2015 onderging het vliegtuig een complete makeover, waardoor je nu twee verschillende motor-opties kan kiezen, verschillende types banden of zelfs ski's kan selecteren. Bovendien werd ook de cockpit voorzien van betere texturen, die sterk bijdragen aan een meer realistische beleving tijdens het vliegen. Sinds [[Changelog 3.6|FlightGear 3.6 ]] is dit het standaard vliegtuig dat meegeleverd wordt bij elke nieuwe versie.
===== KENMERKEN ===Kenmerken == De nieuwe C172P heeft een veel beter 3D-model en is nu volledig getextureerdvoorzien van texturen (inclusief interieur).
Alle schakelaars in de cockpit zijn bedienbaar.
Het heeft ook verbeterde een verbeterd [[Flight Dynamics Model|Vluchtdynamicamodel (FDM)]],complexere procedures en nieuwe realistische checklists,nieuwe geluidseffecten en schademodellen.Het vliegtuig kan bijv. beschadigd raken als het verkeerd geland is wordt behandeld (bijv. zo kan het landingsgestel na een harde landingin elkaar zakken). [[File:c172p-preview5.jpg|center|700px]]
Het vliegtuig is in 5 verschillende varianten beschikbaar in het vliegtuig menu
* -standaard wielen * -26" bush tires (voor ruw terrein)* -31" bush tires (voor nog ruwer terrein)* -pontons (om op water te landen)* -amfibieen amfibisch (om op water of land te landen)* -skies sneeuwski's (om op sneeuw/ijs te landen)Alsook kan men Ook kun je kiezen uit twee verschillende motoren
* -160PK(standaard)* -180PK (aangeraden voor de ski's ,pontons en amfibieen amfibisch)
Het vliegtuig kan beschadigd geraken raken door een aanrijding,crash,of een harde landing,of overbelasting tijdens de vlucht ,wielen kunnen afvallen . Dit betekent dat het landingsgestel kan (af)breken of de dat vleugels kunnen brekengeplooid worden of afbreken. De schade Voor startende piloten kan uitgeschakeld worden in het vliegtuig aangeraden zijn om het schademodel uit te schakelen via het vliegtuigmenu. In hetzelfde menu waar tevens kan je de opgelopen schade ook een optie is voor reparatie van het vliegtuigherstellen.
Afhankelijk De ramen kunnen nu mistig of ijzig worden, afhankelijk van de combinatie van binnen -en buitentemperaturen kunnen de ruiten nu aanvriezen of aanslaanbuitentemperatuur.De piloot moet dit zelf verhelpen door dan de cabineverwarming (Cabin heat Heat) en cabinelucht (Cabin air levelers te gebruiken die Air) hendels (rechts onder van de flaps zijnkleppen) gebruiken/uitrekken om dit te verhelpen.Deze optie kan men uitschakelen in Ook is het menu mogelijk om het effect uit te schakelen via "vliegtuig optiesAircraft Options"in het menu "Cessna 172P" menu. Dit effect hangt af Het aanvriezen of aandampen van de nieuwe ruiten gebeurt enkel als [[ALS-effecten gevonden in de |ALS]] gekozen wordt als renderer (vanaf FlightGear 3.5 en hoger,en zal ook het bijwerk hebben ). In eerdere versies van het produceren van grijze vensters in FlightGear met ALS zullen de versies voorafgaand aan 3ruiten grijs worden.5Ook de FDM is gemodificeerdsterk verbeterd.Het vliegtuig kan in een spin geraken in geval van asymmetrische stalleen [https://nl.wikipedia.org/wiki/Overtrek asymetrische overtrek] (dit is vooral een gevaarlijke situatie wanneer men in van het dwarswindbeen op final draait ,wanneer het vliegtuig een lage snelheid heeft en op een lage hoogte bevindtzit).De FDM is aangepast om hydrodynamische effecten op te vangen tijdens het opstijgen en landen op het water ,evenals het toevoegen van een nieuwe 180PK sterke de motorvan 180pk werd expliciet voor deze bijkomende weerstand toegevoegd.Er zijn verschillende uitvoeringen (En: Liveries) beschikbaar,sommige met hogere resolutie,die aangeduid worden met HD in het uitvoeringen menu.
Al de HD uitvoeringen hebben een unieke cockpit en interieur texturen.
Het vliegtuig heeft een simulatie van de [[Bendix/King_KAP140_Autopilot]].
Als de gebruiker ALS (Atmosphreric light scattering) heeft ingeschakeld in de Rendering Options, dan is het mogelijk om de zaklamp te activeren door op het menu "Cessna 172P" te klikken en "Zaklamp" te selecteren.Klik eenmaal voor de witte zaklamp,klik nogmaals voor de rode en klik nogmaals voor het om de lamp uit te zetten schakelen.
Het vliegtuig De piloot kan nu door een de pre-flight gaanchecklist volledig uitvoeren: wielblokkenplaatsen/verwijderen, afbinden van de pitot buis afdekking kunnen nu worden toegevoegd -tube afdekken of verwijderdvrijmaken, oliebeheer en brandstofverontreiniging door water zijn geïmplementeerd (beide de kwaliteit van de olie checken of waterverontreiniging van de brandstof vaststellen. Deze laatste twee opties zijn standaard niet geactiveerd , maar Zijn beschikbaar in kunnen ingeschakeld worden via het dialoogvenster "Vliegtuigopties)".
Carburator icing is ook gemodelleerd. Het ophalen van carburator Als ijs zal resulteren binnendringt in de carburator zal er stroomverliesoptreden. Het toepassen van Door de carburatorverwarming (En: carburator heat) in te schakelen zal helpen om het te ijs smelten. Als de motor begint te hoesten als carburator warmte wordt toegepastcarburatorverwarming ingeschakeld is, betekent dit dat ijs inderdaad in de carburator is geaccumuleerd en nu smelt. Om de hoest te verminderen tijdens het smeltproces kan men het mengsel leunen"leanen". Dit betekent dat er extra lucht ingebracht wordt in het lucht-brandstof-mengsel in de motor, waardoor die minder kans loopt om te verstikken.
Vanuit de Vanaf FlightGear versie 2016.3 kunnen statische objecten bijkomende hulpmiddelen ingeschakeld worden ingeschakeld in het dialoogvenster Grondapparatuur"grondapparatuur". Deze omvatten kegels onder de vleugels, een brandstofwagen, een grondkracht eenheid grondvoedingseenheid en ladders. De grondkracht grondvoedingseenheid kan gebruikt worden om de accu te herladen en de tankwagen kan gebruikt worden om de tanks het vliegtuig bij te tanken. De Met de walker (wandelaar ) kan men de ladder beklimmen door er naar toe te lopen, waardoor het gemakkelijk gemakkelijker is om de tankdop te openen om het te vullenkunnen tanken.
<Hanteren van het vliegtuig=====bediening van het vliegtuig===== [[File:c172p-panel-lighting.jpg|700px|center|Cessna 172P cockpit at night]]
==Bediening van het vliegtuig ===== Pre-Flight Inspection =====[[File:c172p-ground-objects.jpg|300px||thumb|Cessna 172P secured at Aosta Airport]]
Het is aan te raden om het buiten-aanzicht te gebruiken, oftewel de wandelaar te activeren voor de volgende procedures.
* Brandstof hoeveelheid: tank door op de tank boven iedere vleugel te klikken (je kunt ook een ladder toevoegen in het dialoogvenster Gronduitrusting en deze ook met de wandelaar beklimmen)
* Linkervleugel: verwijder verankering
* Linkervleugel: verwijder pitot bescherming
* Linkervleugel: controleer brandstof verontreiniging (klik onder de vleugel neem een staaltje brandstof. Is het staaltje licht blauw is de brandstof niet verontreinigd en kan het terug in de tank. Mocht het staaltje doorzichtig of gedeeltelijk doorzichtig zijn, neem dan een nieuw staaltje totdat het een lichtblauwe kleur heeft.
* Staart: verwijder verankering
* Rechtervleugel: verwijder verankering
* Rechtervleugel: controleer brandstof verontreiniging
* Neus: controleer de hoeveelheid olie door op het olieklepje in de neus te klikken. Kritisch oliepeil voor beide motoren is 5,0 quarts.
* Neus: verwijder wielblok
Het is aan te raden om het buiten zicht te gebruiken,oftewel de wandelaar te activeren voor de volgende proceduren -Brandstof hoeveelheid:tank door op de tank boven iedere vleugel te klikken === Motor starten (je kunt ook een ladder gebruiken in de grond apparatuurmanueel en complex starten)===*Linkervleugel [[File:verwijder verankeringc172p-panel-closeup.jpg|300px||thumb|Cessna 172P before starting the engine]]*LinkervleugelPriming:verwijder pitot beschermingprime minstens drie keer *Linkervleugel Mix:controleer brandstof verontreinigingopen 1/8 (klik onder de vleugel neem een staaltje brandstof .Is het staaltje licht blauw is de brandstof niet verontreinigd en kan het terug in de tank.Mocht het staaltje doorzichtig of gedeeltelijk doorzichtig zijn ,neem een nieuw staaltje totdat het een lichtblauwe kleur heeft.zwarte hendel op 20%)*StaartParking rem:verwijder verankering actief ({{Key press|Shift|B}})*Rechtervleugelprop area:verwijder verankeringduidelijk*Rechtervleugel Master switch:controleer brandstof verontreiniging aan (beide) *NeusMagnetos:controleer oliehoeveelheid door te klikken in de olie in de neus Kritisch oliepeil voor elke motor is 5.0 quarts beide (Druk {{Key press|<nowiki>}</nowiki>}} drie maal)*neusIgnition:verwijder wielblok start ({{Key press|S}})
===== Motor starten start (manueel en complex startenautomatisch met autostart) =====* -Priming :prime minstens drie keer * -Mix :open 1/8 (zwarte hendel Selecteer menu "Cessna C172P" en klik op 20%)* -Parking rem :actief(⇧ Shift+B)* -prop area :duidelijk* -Master switch:aan(beide) * -Magnetos:beide(druk } drie maal)* -Ignition:"Autostart. Houd er echter rekening mee dat de motor start(S)met een rijke mengeling, indien je van een hoog gelegen vliegveld wilt opstijgen kun je het beste de motor manueel starten.
===== Motor start (automatisch met autostart) ==Opstijgen ===Selecteer menu "CessnaC172P" en klik op "autostart.Houd er echter rekening mee dat de motor start met een rijke mengeling ,indien je van een hoog gelegen vliegveld wilt opstijgen dat je dan best manueel de motor start[[File:c172p-preview0.jpg|300px||thumb|Cessna 172P ready for take off]]* Geen flaps * 100% power * rotate tot 55 KIAS
===Klimmen == Opstijgen ===== * -Geen geen flaps * -100% power * -rotate tot 55KIAS75 KIAS
===Cruise == Climbout =* Power 65%* menging rijk * snelheid rond de 100 knots ===Landing ===[[File:c172p-preview4.jpg|300px||thumb|Cessna 172P about to touch down]] * Flaps op maximum * Snelheid 60 kias
=== Snelheden ===
zie ook [[Aircraft speed#V speeds]]
* De informatie in deze paragraaf is gebaseerd op externe resources.<ref>[http://www.triangleaviation.com/1982_172r.html Triangle Aviation]{{dead link|2015-geen flaps * 10}}</ref><ref>[http://www.otisair.com/c172info.html OtisAir's Airborne Observations]{{dead link|2015-100% power * -rotate aan 75 KIAS10}}</ref><ref>{{cite web |url=http://www.airweb.faa.gov/Regulatory_and_Guidance_Library/rgMakeModel.nsf/0/724e90061c5bf3b1862576260063e599/$FILE/3A12.pdf |title=Type Certificate No. 3A12, Revision 79 |date=27 August 2009 |work= |publisher=FAA |format=pdf |accessdate=9 October 2015}}</ref>
[File:172P 01.jpg|300px]]{| class="wikitable"! Airspeed !! CAS|-| Stall speed, landing configuration, V<sub>S<sub>0</sub></sub> || 46 - 48 kt|-| Stall speed, clean, V<sub>S<sub>1</sub></sub> || 51 - 53 kt|-| Rotation speed, V<sub>R</sub> || 55 kt|-| Best angle of climb speed, V<sub>X</sub> || 59 kt|-| Best rate of climb speed, V<sub>Y</sub> || 76 kt|-| Maximum flap extended speed, V<sub>FE</sub> || 85 kt|-| rowspan="2" valign=== Cruise ====="top" | Maneuvering speed, V<sub>A</sub> || 96 kt (floatplane)* |-Power 65%* | 99 kt (landplane)|-mengeling rijk * | Maximum structural cruising speed, V<sub>NO</sub> || 127 kt|-snelheid rond de 100 knots| Never exceed speed, V<sub>NE</sub> || 158 kt|}
===== Landing ===== * -Flaps op maximum * -Snelheid 60 kias ===== Snelheden ===Veel gestelde vragen ==
Deze informatie is gebaseerd op externe bronnenzie ook http'''V://wiki.flightgear.org/Aircraft_speed#V_speeds===== Airspeed ===== CAS* Stall snelheid''' Ik heb grijze vensters, landing configuration, VS0 33 kt* Stall snelheid, clean, VS1 44 kt* Rotatie snelheid, VR 55 kt* Beste hoek voor klimsnelheid, VX 59 kt* Beste snelheid voor te klimmen , VY 76 kt* Maximum flap extended snelheid, VFE 85 kt* Maneuver snelheid, VA 96 kt (floatplane)* 99 kt (landplane)* maximale structurele kruissnelheid, VNO 127kt , * Nooit deze snelheid overschrijden VNE 158kt wat gebeurt er?
'''A:''' Als je grijze vensters ervaart heb je niet de juiste versie van Flightgear. Dit vliegtuig heeft FlightGear 3.5 (uit 2015) of hoger nodig.
===== Veel gestelde vragen =====
* V:Ik heb grijze vensters,wat gebeurt er?* A:Als je grijze vensters ervaart hebt u niet de juiste versie van Flightgear.Dit vliegtuig heeft 3.5 of hoger nodig. *'''V:''' Waarom draait mijn vliegtuig steeds naar links?*A:Zie het begrip Propeller Torque en P-Factor. Als u het amfibische model gebruikt op een stevige baan, let erop dat bij het taxieen door differentieel remmen wordt gedaan (het roer wordt steeds effectiever als de snelheid van het vliegtuig wint).
*V:Waarom start de motor niet ?*'''A:u hebt de mogelijkheid om de motor automatisch te starten>ga naar ''' Zie het menu "Cessna 172P"begrip [[Understanding_Propeller_Torque_and_P-Factor|Propeller Torque en selecteer "Autostart"P-Factor]].Voor manuele start volg de checklist beschikbaar in Als je het menu "Help"vervolgens"vliegtuig checklist ".Zoals boven beschreven moet de motor "geprimed"worden vooraleer te starten.Als oliebeheer geactiveerd isamfibische model gebruikt op een normale startbaan,let er dan op dat je de motor moet genoeg olie hebben om richting bijstuurt door differentieel te kunnen werken remmen (meer dan 5,0 quartslinks/rechts). Als brandstofverontreiniging geactiveerd is, moet de brandstof lichtblauw zijn om de motor naar behoren te kunnen werken. U moet er ook voor zorgen dat de batterij voldoende is opgeladen (u kunt Pas bij hogere snelheid wordt het controleren en laden in het dialoogvenster Vliegtuigopties)roer effectiever.*V:Motor start niet met"Autostart"*A:Dat komt waarschijnlijk omdat je probeert te vertrekken vanuit een vliegveld met een hoge hoogte. Autostart probeert altijd de motor te starten met het volle rijk mengsel, en als de motor niet start, moet u de motor handmatig starten nadat u het mengsel goed leunt
*V:Waarom stopt de motor onmiddellijk na op te starten ?
*A:Waarschijnlijk omdat de gasklep te snel wordt verhoogd na het opstarten, aangezien de motor een paar seconden nodig heeft om zichzelf te stabiliseren.
*'''V:Kan ik ''' Waarom start de sim starten met gestarte motorniet ?*A:Dat kan.Ga naar het menu "CessnaC172P",selecteer"vliegtuig opties "en activeer de optie "Start met gestarte motor "
*V:Waarom heb ik steeds een lege batterij?*'''A:Net zoals in ''' Je hebt de mogelijkheid om de motor automatisch te starten: Ga naar het menu "Cessna 172P" en selecteer "Autostart". Voor een echt vliegtuig manuele start is het niet goed belangrijk om de batterij aan checklist (beschikbaar in het menu "help" > "vliegtuig checklist") nauwgezet te laten wanneer volgen. Zoals hierboven beschreven moet de motor niet draait "geprimed" worden (er moet manueel wat brandstof ingepompt worden) vooraleer te kunnen starten.Wanneer Als oliebeheer geactiveerd is moet de motor draaitgenoeg olie hebben om te kunnen werken (meer dan 5,zal 0 quarts). Als brandstofverontreiniging geactiveerd is, moet de alternator ervoor brandstof lichtblauw zijn om de motor naar behoren te kunnen laten werken. Je moet er ook voor zorgen dat de batterij wordt voldoende is opgeladen.Mocht (je toch een lege batterij hebben ga naar Vliegtuig opties dialoog venster kan dat controleren en herlaad je batterijladen in het dialoogvenster "Vliegtuigopties").
*V:Waarom beweegt het vliegtuig niet ?
*A:Controleer als je parkeerrem niet op staat,controleer als u de optie"vliegtuig beveiligen "hebt geactiveerd in het menu vliegtuig menu
*'''V:Waarom werkt de airspeed-indicator niet?*A:Als de optie 'beveiliging van vliegtuigen' in het vliegtuigmenu ingeschakeld is, dan is het waarschijnlijk dat u de pitotbuisdeksel ' Motor start niet hebt verwijderd.met "Autostart"
*V'''A:Hoe ik ik kiezen tussen bush banden ''' Dat komt waarschijnlijk omdat je probeert te vertrekken vanuit een vliegveld op grote hoogte. Autostart probeert altijd de motor te starten met een volledig rijk brandstof-luchtmengsel. Als de motor niet automatisch start,potons of amfibie?*A:Ga naar raden we aan om de motor handmatig te starten (zie hierboven), nadat je het menubrandstof-luchtmengsel minder rijk hebt gemaakt door de motor te "Cessna 172Pleanen"selecteer "vliegtuig opties "daarna selecteer het vliegtuig met landing stel naar keuze.
*'''V:''' Waarom stopt de motor onmiddellijk na op te starten ? '''A:''' Waarschijnlijk omdat de gasklep te snel wordt verhoogd na het opstarten, aangezien de motor een paar seconden nodig heeft om zichzelf te stabiliseren.  '''V:''' Kan ik de sim starten met gestarte motor? '''A:''' Dat kan. Ga naar het menu "Cessna C172P", selecteer "vliegtuig opties" en activeer de optie "Start met gestarte motor". De volgende keer dat je het programma opstart zal de motor draaien.  '''V:''' Waarom heb ik steeds een lege batterij? '''A:''' Net zoals in een echt vliegtuig is het niet goed om de batterij aan te laten wanneer de motor niet draait. Wanneer de motor draait, zal de alternator (een soort dynamo) ervoor zorgen dat de batterij wordt opgeladen. Mocht je toch een lege batterij hebben ga naar Vliegtuig opties dialoog venster en herlaad je batterij.  '''V:''' Waarom beweegt het vliegtuig niet ? '''A:''' Het vliegtuig zal niet bewegen als de parkeerremmen zijn geactiveerd, controleer of je de optie "vliegtuig beveiligen" hebt geactiveerd in het vliegtuig menu  '''V:''' Waarom werkt de airspeed-indicator niet? '''A:''' Als de optie "beveiliging van vliegtuigen" in het vliegtuigmenu ingeschakeld is, dan is het waarschijnlijk dat je de pitotbuis niet vrijgemaakt hebt. Er is een reden dat hierop staat "remove before flight" ;-)  '''V:''' Hoe kan ik kiezen tussen bush banden, potons of amfibie? '''A:''' Ga naar het menu "Cessna 172P" selecteer "vliegtuig opties" daarna selecteer het vliegtuig met landingsgestel naar keuze.  '''V:''' Hoe kan ik de 180PK motor kiezen ?*'''A:''' Ga naar het menu"Cessna 172P"selecteer "vliegtuig opties",daarna selecteer je de motor naar keuze.
*V:Hoe kan ik opstijgen vanop het water zonder te crashen?
*A:Opstijgen en landen op water kan heel lastig zijn. Probeer een beetje back druk op de yoke toe te passen terwijl u versnelt naar 55 KIAS. Het wordt ook aangeraden om de 180 PK-motor te gebruiken in plaats van de standaard 160 PK, omdat het extra gewicht van de pontons het moeilijk maakt om te klimmen met de standaard motor.
*'''V:Waarom blijft de simulator zover achter ?*A:Net als bij elk complex 3D-model is deze nieuwe versie van de c172p een beetje meer eisend op de computers dan de oudere. Als u problemen met prestaties hebt, probeer dan de niet-HD-leveringen te gebruiken,deze hebben een lagere resolutie, evenals andere oplossingen die de prestaties kunnen verbeteren (uitschakelen van bepaalde grafische opties in de rendering-opties, het verlagen van de resolutie van FlightGear, enz.).Sommige trucs die helpen om fps te verhogen, zijn door alle GUI-vensters uit te schakelen, inclusief de menubalk en de oranje fps-tellers onderaan het scherm. U kunt een alternatieve fps-teller in de linkerbovenhoek weergeven via het menu 'Debug' en vervolgens 'Cycle On-Screen Statistics' selecteren. Zorg ervoor dat u de menubalk verbergt door op F10 Hoe kan ik opstijgen vanaf het water zonder te drukken om de teller te zien.Een tweede truc is om de weergave van alle wolken eenvoudig uit te schakelen als je het niet erg vindt. Start FlightGear met "--prop: / sim / rendering / draw-mask / clouds = 0".Als u zware vertragingen constateert bij het vliegen over bepaalde landschappen, en u ziet dat FlightGear veel "Waarschuwing: Opgehaalde fout in TriangleIntersect" -berichten in het terminal- of logbestand genereert, kunt u deze uitschakelen door het starten van FlightGear met "--prop: / sim / rendering / OSG-notify-level = fataal".crashen?
*V:waarom worden de vensters wazig/ijzig?*'''A:Als het dauwpunt van de cabine-luchttemperatuur hoger is dan de oppervlaktetemperatuur van de voorruit, worden de ramen ofwel mistig of ijzig''' Opstijgen en landen op water kan heel lastig zijn. Gebruik de cabinehitte- en cabinehefbomen Probeer een beetje back druk (rechts van lichtjes duwen op de flapjesyoke) om deze uit te bedienenoefenen terwijl je versnelt naar 55 KIAS. Het dauwpunt stijgt met wordt ook aangeraden om de temperatuur 180 PK-motor te gebruiken in plaats van de cabinestandaard 160 PK, en stijgt sneller dan de ruit temperatuur kan aanpassen, wat resulteert in tijdelijke mist. Als de lucht zeer vochtig is, gaat omdat het dauwpunt zeer dicht bij extra gewicht van de cabine temperatuur, waardoor pontons het waarschijnlijk hoger zal zijn dan de windschermtemperatuur. Extra passagiers zorgen voor een vochtiger atmosfeer in de cabine. Probeer de luchtstroom moeilijk maakt om te verhogen klimmen met behulp van de hendel of de luchtventilatoren om de luchtvochtigheid of de temperatuur te verminderen. Als alternatief, schakel het effect uit door naar het menu "Cessna 172P" te gaan, selecteer "Aircraft Options" en de optie "Frost and mist" inschakelenstandaard motor.
*V:Hoe verhoog ik de temperatuur in de cabine?
*A:Verhoog de temperatuur van de cabine door de Cabin Heat-hendel te openen. Om daadwerkelijk een verwarmde luchtstroom te krijgen, hebt u een medium of hoge EGT nodig (Uitlaatgas temperatuur - het instrument tussen d yoke en het ADF instrument), en de snelheid en / of voldoende propeller RPM.
*'''V:Hoe kan ik op een schakelaar activeren die door ''' Waarom hapert de yoke gedekt wordt?*A:U kunt de yokes verbergen door erop te klikken simulator of door naar het menu "Cessna 172P" te gaan, selecteer "Yokes verbergen / tonen"*V:Waarom verliest mijn motor aan kracht ?*A:Er van uit gaan van het feit dat u het mengsel goed leunt naar gelang uw hoogte en atmosferische druk, dan is er nog een mogelijkheid dat u het ijskouder ophoopt, wat resulteert in verlies van kracht. Pas koolhitte toe en het ijs moet langzaam smelten. Merk op dat als de motor begint te hoesten als u koolhydraten gebruikt, dit betekent dat het ijs smelt en een teken is dat ijs inderdaad uw probleem is. Om de hoest te verminderen tijdens het smeltproces, leun het mengsel.simulatie traag?
'''A:''' Net als bij elk complex 3D-model is deze nieuwe versie van de c172p een beetje veeleisender voor je computer dan de oudere. Als je problemen met prestaties hebt, probeer dan de niet-HD-uitvoeringen te gebruiken. Deze hebben een lagere resolutie, evenals andere oplossingen die de prestaties kunnen verbeteren (uitschakelen van bepaalde grafische opties in de rendering-opties, het verlagen van de resolutie van FlightGear, het uitschakelen van het gedetailleerd weer etc.)
Voor sommige gebruikers helpt het om alle GUI-vensters uit te schakelen, inclusief de menubalk en de oranje fps-tellers onderaan het scherm om de framerate te verhogen. Je kan een alternatieve fps-teller in de linkerbovenhoek weergeven via het menu 'Debug' en vervolgens 'Cycle On-Screen Statistics' selecteren. Zorg ervoor dat je de menubalk verbergt door op F10 te drukken om de teller te zien.
Een tweede truc is om de weergave van alle wolken eenvoudig uit te schakelen als je het niet erg vindt. Start FlightGear met "--prop:/sim/rendering/draw-mask/clouds=0".
Als je zware vertragingen constateert bij het vliegen over bepaalde landschappen, en je ziet dat FlightGear veel "Waarschuwing: Opgehaalde fout in TriangleIntersect" -berichten in het terminal- of logbestand genereert, kun je deze uitschakelen door het starten van FlightGear met "--prop:/sim/rendering/OSG-notify-level=fatal".
===== <Ontwikkelings status/problemen/TODO> =====
Dit vliegtuig ondergaat een constante ontwikkeling, die op zijn repository kan '''V:''' waarom worden gevolgd, waar ook een lijst van problemen en toekomstige verbeteringen kan worden gevonden.de vensters wazig/ijzig?
'''A:''' Als het dauwpunt van de cabine-luchttemperatuur hoger is dan de oppervlaktetemperatuur van de voorruit, worden de ramen ofwel mistig of ijzig (afhankelijk van de temperatuur van de ramen). Gebruik de cabineverwarming en cabineverluchting (rechts van de flaps) om deze te bedienen. Het dauwpunt stijgt met de temperatuur in de cabine en stijgt sneller dan de ruit temperatuur kan aanpassen, wat resulteert in tijdelijke mist. Als de lucht zeer vochtig is, gaat het dauwpunt zeer dicht bij de cabine temperatuur, waardoor het waarschijnlijk hoger zal zijn dan de windschermtemperatuur. Extra passagiers zorgen voor een vochtiger atmosfeer in de cabine. Probeer de luchtstroom te verhogen met behulp van de hendel of de luchtventilatoren om de luchtvochtigheid of de temperatuur te verminderen. Als alternatief, schakel het effect uit door naar het menu "Cessna 172P" te gaan, selecteer "Aircraft Options" en schakel de optie "Frost and mist" uit.
=====GALLERY=====
<gallery mode="packed">
c172p-plane5.jpg|Cessna 172P boven Chapada Diamantina in Brazil
c172p-plane4.jpg|opstijgen vanaf Compiegne Margny (LFAD)
c172p-cockpit2.jpg|klaar om te landen, met de nieuwe ALS-schaduw effecten in de cockpit
c172p-floats.jpg|Poton variant in San Francisco
c172p-plane3.jpg|Cessna 172P Op hoge hoogte vliegen over Lago di Garda in Italië
c172p-landing.jpg|On final at Aosta Airport (LIMW)
c172p-cockpit3.jpg|De volledig interieurs van de nieuwe c172p
c172p-night.jpg|Een nachtvlucht, met de verlichting van het instrument
c172p-particles.jpg|opstijgen vanop het water
c172p-plane1.jpg|boven Serra do Mar in Brazil
c172p-plane2.jpg|Vliegen met zonsondergang
c172p-winter.jpg|Europese winter
c172p-damage.jpg| landingstel schade door harde landing
c172p-frost.jpg|
Als de omstandigheden juist zijn, verschijnen er vorst of mist in de ramen
c172p-taubate.jpg|vliegen boven Taubate, Brazil
'''V:''' Hoe verhoog ik de temperatuur in de cabine?
 
'''A:''' Verhoog de temperatuur van de cabine door de Cabin Heat-hendel te openen. Om daadwerkelijk een verwarmde luchtstroom te krijgen, heb je een medium of hoge EGT (motortemperatuur) nodig (Uitlaatgas temperatuur - het instrument tussen de yoke en het ADF instrument) en de snelheid en / of voldoende propeller RPM.
 
 
'''V:''' Hoe kan ik een schakelaar activeren die door de yoke gedekt wordt?
 
'''A:''' Je kan de yokes verbergen door erop te klikken of door naar het menu "Cessna 172P" te gaan en vervolgens "Yokes verbergen / tonen" te selecteren.
 
 
'''V:''' Waarom verliest mijn motor aan kracht ?
 
'''A:''' Er van uit gaande dat je het lucht-brandstofmengsel goed "leant" naargelang je hoogte en de atmosferische druk, is er nog een mogelijkheid dat er ijs ophoopt in de carburator, wat resulteert in een verlies van kracht. Zet de carburatorverwarming aan om het ijs te doen smelten. Als de motor begint te hoesten bij het gebruiken van de carburatorverwarming, is het ijs aan het smelten en is ijs inderdaad de oorzaak van je probleem. Om het hoesten te verminderen moet je het lucht-brandstofmengsel "leanen".
 
== Ontwikkelings status/problemen/TODO ==
 
Dit vliegtuig ondergaat een constante ontwikkeling, die op zijn [https://github.com/c172p-team/c172p repository] kan worden gevolgd, waar ook een [https://github.com/c172p-team/c172p/issues lijst van problemen en toekomstige verbeteringen] kan worden gevonden.
 
== Galerij ==
 
<gallery mode="packed">
c172p-preview5.jpg|Cessna 172P hoog boven Italië
C172P_and_equipment_on_Volumetric_grass_at_Innsbruck,_Austria_(Flightgear_2019.x).jpg| Cessna 172P met apparatuur rustend op dik gras
c172p-preview7.jpg|PT-IAO op een zachte vuile startbaan
c172p-preview0.jpg|Paneeloverzicht, klaar om op te stijgen
c172p-preview2.jpg|Geparkeerd en beveiligd
c172p-preview13.jpg|Nachtelijke lichteffecten
C172P_resting_on_Volumetric_grass_at_Innsbruck_Airport_-_Flightgear_2018.x.jpg| C172P staande op 2 soorten dik gras
c172p-preview1.jpg|Drijvende variant opstijgend
c172p-preview3.jpg|Ski-variant boven Freiburg
c172p-preview4.jpg|Klaar om te landen op de luchthaven van Aosta
c172p-panel-closeup.jpg|Paneel close-up
c172p-preview6.jpg|Mistige dag boven Napels
c172p-preview8.jpg|Rondkijken boven Chapada Diamantina
c172p-preview9.jpg|Opstijgen met versie met banden
c172p-preview12.jpg|Nachtvlucht met gedimde verlichting
c172p-panel-lighting.jpg|Met volledige verlichting
c172p-preview10.jpg|Amfibische variant op Hawaï
c172p-preview11.jpg|Bandenversie
c172p-panel-landing.jpg|Op het punt om te landen
c172p-ground-objects.jpg|PT-IAO met grond-objecten
c172p-particles.jpg|Opstijgen vanaf het water, compleet met opspattend water
c172p-parked.jpg|N35799 geparkeerd op de luchthaven van Camden (YSCN)
c172p-damage.jpg|Schade aan het landingsgestel als gevolg van een zware landing
c172p-frost.jpg|Als de omstandigheden juist zijn, zal er vorst of mist op de ramen verschijnen
</gallery>
 
== Externe links ==
* {{Wikipedia|Cessna 172|lang=en}}
* [http://www.aerodynamicaviation.com/wp-content/uploads/2016/03/C172P-checklist.pdf Cessna 172 checklist at aerodynamicaviation.com]
 
{{Appendix}}
{{Cessna}}
 
[[Category:Aircraft with a cockpit-only autopilot]]
[[ar:Cessna 172P]]
539
edits

Navigation menu