Difference between revisions of "Nl/Scenery installeren"

From FlightGear wiki
Jump to: navigation, search
Line 2: Line 2:
  
 
{{installing}}
 
{{installing}}
Bij FlightGear wordt standaard een beperkte set [[scenery]] meegeïnstalleerd. Naast de Bay Area rond San Francisco (waaronder het standaard vliegveld [[KSFO]]), kan je als gebruiker aanvullende scenery installeren. Wanneer je begint op een vliegveld en niets anders ziet dan water, is de scnery voor die omgeving waarschijnlijk niet (correct) geïnstalleerd.
+
Bij FlightGear wordt standaard een beperkte set [[scenery]] meegeleverd. Naast de Bay Area rond San Francisco (waaronder het standaard vliegveld [[KSFO]]), kan je als gebruiker aanvullende scenery installeren. Wanneer je begint op een vliegveld en niets anders ziet dan water, is de scenery voor die omgeving waarschijnlijk niet (correct) geïnstalleerd.
  
 
== Scenery verkrijgen ==
 
== Scenery verkrijgen ==
Line 14: Line 14:
 
=== TerraMaster ===
 
=== TerraMaster ===
 
[[TerraMaster]] is een scenery manager bovenop TerraSync die het eenvoudiger maakt om gedownloade TerraSync scenery te beheren. Het is een crossplatform grafische applicatie geschreven in Java.
 
[[TerraMaster]] is een scenery manager bovenop TerraSync die het eenvoudiger maakt om gedownloade TerraSync scenery te beheren. Het is een crossplatform grafische applicatie geschreven in Java.
 +
 +
=== Via mirrors downloaden ===
 +
Een lijst met downloadlocaties is [http://www.flightgear.org/mirrors.html#ftp hier] te vinden.
 +
 +
Bij de meeste mirrors is de laatste scenery te vinden onder <tt>Scenery-2.0.0/</tt>. Downloaden via mirrors is vaak beter dan downloaden via de FlightGear website, omdat mirrors soms sneller zijn en meer gebruikerscapaciteit hebben. Gebruik de [http://www.flightgear.org/Downloads/scenery grafische interface] om uit te zoeken wat de naam is van het gedeelte dat je wilt downloaden. Let op dat je N (noord) niet verward met S (zuid), of E (oost) met W (west)!
 +
 +
De coördinanten van een vliegveld zijn als volgt te vinden:
 +
# Ga naar de Wikipedia pagina van het betreffende vliegveld (bijvoorbeeld, PHNL voor Honolulu)
 +
# Zoek de coördinaten daar op (vaak bovenaan of rechts, met een kleine wereldbol ervoor)
 +
# PHNL is bijvoorbeeld 21 N 157 W. Gaat het om het westelijk halfrond, rond dan omhoog af. Je vind dus het blok met W160N20. Waren de coördinaten echter 21N157E geweest, dan zou het naar beneden worden afgerond, dus het te downloaden scenery blok zou dan E150N20 zijn.
 +
 +
== Scenery installeren ==
 +
Er is een grafische gebruikersinterface installer, genaamd [[FlightGear Admin Wizard|FGAdmin]] waarmee je scenery kan (de)installeren.
  
 
[[En:Howto:Install scenery]]
 
[[En:Howto:Install scenery]]

Revision as of 10:16, 19 May 2012

This article is currently being translated.
RST 09:50, 19 May 2012 (EDT)

Bij FlightGear wordt standaard een beperkte set scenery meegeleverd. Naast de Bay Area rond San Francisco (waaronder het standaard vliegveld KSFO), kan je als gebruiker aanvullende scenery installeren. Wanneer je begint op een vliegveld en niets anders ziet dan water, is de scenery voor die omgeving waarschijnlijk niet (correct) geïnstalleerd.

Scenery verkrijgen

De officiële World Scenery landschappen kunnen worden gedownload via de FlightGear website. Daarnaast is er specifieke scenery beschikbaar voor bepaalde gebieden. Deze wordt los gedistribueerd in verband met hun licentie of omdat het detailniveau niet geschikt is voor low-end computers. Zie Suggested Airports/Scenery voor een lijst van deze specifieke scenery.

Wie scenery van de hele wereld wil downloaden, kan de 4DVD set verkrijgen via BitTorrent. Daarnaast kan de scenery via de FlightGear website als 3 DVD set worden gekocht.

TerraSync

TerraSync is een handig programma dat automatisch FlightGear scenery download en installeert terwijl de simulator wordt gebruikt.

TerraMaster

TerraMaster is een scenery manager bovenop TerraSync die het eenvoudiger maakt om gedownloade TerraSync scenery te beheren. Het is een crossplatform grafische applicatie geschreven in Java.

Via mirrors downloaden

Een lijst met downloadlocaties is hier te vinden.

Bij de meeste mirrors is de laatste scenery te vinden onder Scenery-2.0.0/. Downloaden via mirrors is vaak beter dan downloaden via de FlightGear website, omdat mirrors soms sneller zijn en meer gebruikerscapaciteit hebben. Gebruik de grafische interface om uit te zoeken wat de naam is van het gedeelte dat je wilt downloaden. Let op dat je N (noord) niet verward met S (zuid), of E (oost) met W (west)!

De coördinanten van een vliegveld zijn als volgt te vinden:

  1. Ga naar de Wikipedia pagina van het betreffende vliegveld (bijvoorbeeld, PHNL voor Honolulu)
  2. Zoek de coördinaten daar op (vaak bovenaan of rechts, met een kleine wereldbol ervoor)
  3. PHNL is bijvoorbeeld 21 N 157 W. Gaat het om het westelijk halfrond, rond dan omhoog af. Je vind dus het blok met W160N20. Waren de coördinaten echter 21N157E geweest, dan zou het naar beneden worden afgerond, dus het te downloaden scenery blok zou dan E150N20 zijn.

Scenery installeren

Er is een grafische gebruikersinterface installer, genaamd FGAdmin waarmee je scenery kan (de)installeren.