Difference between revisions of "Nl/Scenery installeren"

From FlightGear wiki
Jump to: navigation, search
(Created page with "{{BeingTranslated}}~~~~ En:Howto:Install scenery")
 
Line 1: Line 1:
 
{{BeingTranslated}}[[User:RST|RST]] 09:50, 19 May 2012 (EDT)
 
{{BeingTranslated}}[[User:RST|RST]] 09:50, 19 May 2012 (EDT)
 +
 +
{{installing}}
 +
Bij FlightGear wordt standaard een beperkte set [[scenery]] meegeïnstalleerd. Naast de Bay Area rond San Francisco (waaronder het standaard vliegveld [[KSFO]]), kan je als gebruiker aanvullende scenery installeren. Wanneer je begint op een vliegveld en niets anders ziet dan water, is de scnery voor die omgeving waarschijnlijk niet (correct) geïnstalleerd.
 +
 +
== Scenery verkrijgen ==
 +
De officiële [[World Scenery]] landschappen kunnen worden gedownload via de [http://www.flightgear.org/Downloads/scenery FlightGear website]. Daarnaast is er specifieke scenery beschikbaar voor bepaalde gebieden. Deze wordt los gedistribueerd in verband met hun licentie of omdat het detailniveau niet geschikt is voor low-end computers. Zie [[Suggested Airports/Scenery]] voor een lijst van deze specifieke scenery.
 +
 +
Wie scenery van de hele wereld wil downloaden, kan de 4DVD set verkrijgen via [http://www.torrentbox.com/download/59050/FlightGear_4_DVD_Disk-set.torrent BitTorrent]. Daarnaast kan de scenery via de [http://www.flightgear.org/dvd/ FlightGear website] als 3 DVD set worden gekocht.
 +
 +
=== TerraSync ===
 +
[[TerraSync]] is een handig programma dat automatisch FlightGear scenery download en installeert terwijl de simulator wordt gebruikt.
 +
 +
=== TerraMaster ===
 +
[[TerraMaster]] is een scenery manager bovenop TerraSync die het eenvoudiger maakt om gedownloade TerraSync scenery te beheren. Het is een crossplatform grafische applicatie geschreven in Java.
  
 
[[En:Howto:Install scenery]]
 
[[En:Howto:Install scenery]]

Revision as of 10:05, 19 May 2012

This article is currently being translated.
RST 09:50, 19 May 2012 (EDT)

Bij FlightGear wordt standaard een beperkte set scenery meegeïnstalleerd. Naast de Bay Area rond San Francisco (waaronder het standaard vliegveld KSFO), kan je als gebruiker aanvullende scenery installeren. Wanneer je begint op een vliegveld en niets anders ziet dan water, is de scnery voor die omgeving waarschijnlijk niet (correct) geïnstalleerd.

Scenery verkrijgen

De officiële World Scenery landschappen kunnen worden gedownload via de FlightGear website. Daarnaast is er specifieke scenery beschikbaar voor bepaalde gebieden. Deze wordt los gedistribueerd in verband met hun licentie of omdat het detailniveau niet geschikt is voor low-end computers. Zie Suggested Airports/Scenery voor een lijst van deze specifieke scenery.

Wie scenery van de hele wereld wil downloaden, kan de 4DVD set verkrijgen via BitTorrent. Daarnaast kan de scenery via de FlightGear website als 3 DVD set worden gekocht.

TerraSync

TerraSync is een handig programma dat automatisch FlightGear scenery download en installeert terwijl de simulator wordt gebruikt.

TerraMaster

TerraMaster is een scenery manager bovenop TerraSync die het eenvoudiger maakt om gedownloade TerraSync scenery te beheren. Het is een crossplatform grafische applicatie geschreven in Java.