Fi/Lentokoneet: Difference between revisions

From FlightGear wiki
Jump to navigation Jump to search
m (Place on top of aircraft category)
No edit summary
(3 intermediate revisions by 2 users not shown)
Line 64: Line 64:
{{Model Gallery | section=spacecraft}}
{{Model Gallery | section=spacecraft}}


[[it:Aerei]]
[[Category:Lists]]
[[Category:Lentokoneet| ]]
[[Category:Aircraft| ]]
[[ca:Aeronau]]
[[de:Flugzeuge]]
[[en:Aircraft]]
[[en:Aircraft]]
[[de:Flugzeuge]]
[[es:Avión]]
[[es:Avión]]
[[fr:Avions]]
[[nl:Luchtvaartuigen]]
[[nl:Luchtvaartuigen]]
[[fr:Avions]]
[[pt:Avião]]
[[pt:Avião]]
 
[[ru:Самолет]]
[[Category:List]]
[[Category:Lentokoneet| ]]
[[Category:Aircraft| ]]

Revision as of 19:00, 10 December 2017

Tässä luettelossa ei ole kaikkia FlightGearille virallisesti suunniteltuja GPL-lisensoituja lentokoneita, mutta se antaa hyvän kuvan siitä, minkälaisia koneita on kaikenkaikkiaan tarjolla. Täydellinen lista on luettavissa Table of models -sivulla.

Tässä luetellut lentokoneet ovat virallisesti saatavilla FlightGearille, ja ne voi ladata osoitteesta FlightGear.org. Asennus vaatii usein purkuohjelman ja asennusohjeet. Lisää lentokoneita on saatavilla epävirallisilta jakelijoilta.

Lentokoneiden ominaisuudet, laatu ja yhteensopivuus vaihtelevat suuresti. Niiden kehitys on kehittäjille täysin vapaaehtoista, pois lukien esimerkiksi yliopistojen rahoittamat projektit.

Piensiviililentokoneet

Cessna 172 tulee oletuksena mukana FGFS 2.0:ssa. Näissä lentokoneissa on yleensä 1-2 mäntämoottoria, potkuri, ja ne yleensä on suunniteltu oikean lentolupakirjan omaaville käyttäjille.

Cessna 172P (1982)  
Piper J3 Cub (1946)  

Nykyaikaiset lentokoneet

Näissä koneissa on yleensä 2-4 ohivirtausmoottoria ja joitakin edistyneitä nousu- ja laskeutumisominaisuuksia (kuten monta läppää). Lisäksi niiden ilmailutekniikat tosielämässä on suunnattu niille, jotka omaavat ammattilentäjien lisenssit ja erityiset todistukset. Joka tapauksessa niiden lentämistä on radikaalisti yksinkertaistettu FlightGearissa.

Kapearunkoiset ja keskikokoiset

Laajarunkoiset ja jumbojetit

Helikopterit

1rightarrow.png See Helicopter for the main article about this subject.

Helikoptereiden lentäminen eroaa suuresti lentokoneilla lentämisestä (katso lisää artikkelista Flying the Helicopter). Moderneissa helikoptereissa on usein 1-2 turbiinimoottoria. Päämoottorissa on usein 2-6 lapaa.

Liidokit, purjelentokoneet ja muut todella kevyet koneet

Näiden koneiden ohjaaminen on yksinkertaistettu äärimmilleen, ja niiden ohjaaminen onkin helppoa. Toisaalta purjelentokoneilla lentäminen hyödyntäen nousevia ilmavirtauksia voi tarjota monimutkaisemman lentokokemuksen. Nämä koneet ovat kuitenkin FlightGearin helpoiten ohjattavimpia koneita.

Sotakoneet

FlightGearille on saatavilla myös monia tunnettuja sotilaskoneita. Niiden suunnittelussa on pääasiallisena tavoitteena yleensä ollut reaalisuus ja niiden luonnollinen monimutkaisuus.

MiG-15  

Lentotukialuksien kanssa yhteensopivat koneet

FlightGear tukee laskeutumista ja nousemista lentotukialuksilta.

Modernit sotakoneet

FlightGearille on saatavilla laaja valikoima moderneja sotilaskoneita, joissa on korostettu niiden luonnollisia ominaisuuksia, kuten mahdollisuutta tankata ylistetty KC-135 kone ilmassa ja A-10-koneen alkuperäisten taisteluvarusteiden simulointi.

Historialliset

Monet historiallisesti tunnetut ja kuuluisat koneet ovat saatavilla FlightGearille. Tarkkojen tietojen puuttuminen tosin voi vaikuttaa koneiden laatuun.

Kokeelliset ja ainutlaatuiset koneet

Kokeellisia ja nimenomaan tiettyihin erikoistehtäviin suunniteltuja koneita.

Ilmaa kevyemmät lentokoneet (tuettuja versiosta 1.9.0 lähtien)

Nämä kulkuneuvot pysyvät ilmassa hyödyntämällä ilmaa kevyempiä kaasuja. In addition to typical aircraft control methods such as elevator, rudder and engine throttle, ballast and control of gas volume and pressure become options.

Tieteiskirjallisuus

Vaihtoehtoisten koneiden ohjaaminen erottuu selkeästi muista (yleensä monimutkaisuudellaan), mutta ne myös tarjoavat täysin uudenlaisia lentoelämyksiä.


Avaruusalukset

Tiesitkö, että Maa näyttää yllättävän pieneltä avaruudesta?