Nl/Scenery installeren: Difference between revisions

Jump to navigation Jump to search
no edit summary
mNo edit summary
No edit summary
Line 27: Line 27:
== Scenery installeren ==
== Scenery installeren ==
Er is een grafische gebruikersinterface installer, genaamd [[FlightGear Admin Wizard|FGAdmin]] waarmee je scenery kan (de)installeren.
Er is een grafische gebruikersinterface installer, genaamd [[FlightGear Admin Wizard|FGAdmin]] waarmee je scenery kan (de)installeren.
=== GNU/Linux ===
Wanneer je onder Linux draait en geen grafische interface gebruikt om het tar bestand uit te pakken, kan je één van de onderstaande sets van commando's uitvoeren in een shell terminal.
cd [[$FG_ROOT]]/Scenery
tar -xvzf input_file.tgz
of
tar -xvzf 'input_file.tgz' -C [[$FG_ROOT]]/Scenery
In beide voorbeelden gaan we er van uit dat de variabele [[$FG ROOT]] verwijst naar de root van de data directory. Wanneer deze niet geset is, dien je in de bovenstaande voorbeelden de $FG_ROOT te vervangen door de volledige pathnaam van deze map. In de voorbeelden vervang je 'input_file.tgz' met de bestandsnaam van het archief dat je uit wil pakken (de bestandsnaam dient te worden aangevuld met het volledige path of een andere geldige methode waardoor de shell het juiste archief kan vinden).
=== Windows ===
Pak de gedownloade scenery uit naar de <tt>[[$FG ROOT]]/Scenery</tt> map, met software zoals [http://www.winzip.com/ Winzip] of [http://www.7-zip.org 7-zip]. Vergeet niet om op de "Refresh" knop te drukken op de pagina waarbij je vliegvelden kan selecteren wanneer je de [[FlightGear Wizard]] gebruikt.<br />
'''!!! BELANGRIJK !!!'''<br />
Nieuwe Windows versies (bijvoorbeeld XP, Vista, Windows 7) doen op de achtergrond de nodige dingen met toegangsrechten voor gebruikers. Het is dan ook een slecht idee om FlightGear te installeren naar of uit te voeren vanaf "C:\Program Files". Kies liever een andere harde schijf of map waar je als gebruiker alle benodigde permissies hebt om de door jou geinstalleerde bestanden te kunnen lezen, schrijven en uitvoeren. Gebruik bijvoorbeeld "C:\FlightGear".


[[En:Howto:Install scenery]]
[[En:Howto:Install scenery]]
8

edits

Navigation menu