Nl/veel gestelde vragen: Difference between revisions

Jump to navigation Jump to search
no edit summary
m (Removal of the author signature, as multiple people have edited this page.)
No edit summary
Line 143: Line 143:


=== Waar kan ik 3D programmeren leren en hoe raak ik erbij betrokken? ===
=== Waar kan ik 3D programmeren leren en hoe raak ik erbij betrokken? ===
Als je een 3D cockpit voor FlightGear wilt maken, of gebouwen of externe vliegtuigmodellen, dan is jouw hulp "hard nodig". Probeer de triangles?? zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat zoveel mogelijk mensen van jouw werk kunnen genieten. De meest gebruikte gereedschappen hier zijn [[Blender]], [[AC3D], [[Gimp]].
Als je daarentegen echt aan de slag wil met C++ codering, moet je uiteindelijk een goed [[OpenGL]] boek kopen. FlightGear gebruikt echter [[OSG]], een hoogwaardige 3D grafische toolkit. Om te beginnen met 3D C++ codering, kun je de OSG documentatie bekijken en alleen zoveel OpenGL leren als je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt.
=== Hoe voeg ik een vliegveld toe? ===
Dit proces omvat het maken van de luchthavenlayout in [[WorldEditor]], het testen ervan (je wilt misschien een deel van het landschap genereren, maar dit is niet verplicht) en vervolgens, als jouw gegevensbronnen compatibel zijn met GPL, [[WorldEditor]] gebruiken om het te uploaden naar de gateway. De luchthaven zal beschikbaar zijn in de volgende volledige reconstructie van het landschap, tenzij je je eigen landschap wilt genereren. Meer op [[Howto:Make an airport]].
=== Kan ik mijn eigen landschap genereren? ===
Ja, hoewel het een moeilijke taak kan zijn. De productie van FlightGear's scenery wordt uitgevoerd door een zusterproject, [[TerraGear]]. Het goede nieuws is echter dat als je alles eenmaal hebt ingesteld, het vrij eenvoudig is (hoewel het misschien wel tijdrovend is), en dat je het gemakkelijk kunt delen.
== Problemen ==
=== X werkt niet / is gebroken / is verkeerd / start niet ===
FlightGear is een zeer complex programma. Als je hulp nodig hebt bij het algemene gebruik van het spel, vind je het op het [[Portal:User|User portal]] en op het [http://forum.flightgear.org our forum].
Als jouw probleem echter betrekking heeft op softwarecrashes, of als je fouten krijgt, enz..., volg dan de aanwijzingen in [[Problemen oplossen]].
Enkele van de meest voorkomende problemen worden hieronder opgesomd. Als je het probleem niet alleen kunt oplossen en de hulp van iemand nodig hebt, vergeet dan niet dat we hier ''alles'' voor de lol doen, dat geldt ook voor de ontwikkelaars, en dat elke hulp  een daad van vrijgevigheid ''is''. Dus probeer aardig te zijn, zelfs als het probleem frustraties oproept.
=== Kan bestand: bin/Win32/fgrun.exe niet uitvoeren bij de installatie. ===
{{Out of date|category=section}}
Your system is missing the MSVC runtime libraries required by FlightGear.
Download and install the following vcredist_x86.exe:
* MSVC9 for FG2.4.0 (and earlier):  http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=26368
* MSVC10 for FG2.6.0 (and later): http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=5555
=== Wat is er gebeurd met het panel, toetsenbord, enz? ===
Het probleem is bijna zeker dat jouw basispakket niet meer synchroon loopt met FlightGear. Veel configureerbare delen van FlightGear zijn gedefinieerd als [[XML]] bestanden in dat basispakket.
=== Waarom is FlightGear zo traag? ===
Als het gewoon traag lijkt, kijk dan of je hier kunt variëren met de grafische instellingen: [Howto: improve Framerates]].
Als de dingen ''ongewoon'' traag zijn (d.w.z. ~1 frame per seconde), is de 3D-hardwareversnelling misschien niet geactiveerd. Zorg ervoor dat je de OpenGL libraries hebt geïnstalleerd en [[Graphics drivers configuration|configured properly]] zorg ervoor dat je de laatste drivers voor jouw videokaart hebt. Wees ook alert dat sommige kaarten [[Problematische videokaarten niet goed worden ondersteund]].
=== Hoe kan ik de Frame Rate zichtbaar maken? ===
Op het in-sim [[menu]] selecteer je Beeld > Weergaveopties en vervolgens het vakje "Framesnelheid weergeven".




539

edits

Navigation menu